Het lab van de NOS

De mensen van de NOS zijn zich er ook erg van bewust dat er een gat zit tussen het Jeugdjournaal en het Achtuurjournaal. Ze zijn nog erg opzoek naar de manier om content te maken voor jongeren, want als deel van de Publieke Omroep zijn ze hiertoe verplicht. Lara Ankersmit, hoofd social media van de NOS, heeft om deze reden een heus lab opgericht. Binnen dit lab zijn ze nu verantwoordelijk voor de NOS op YouTube, NOS op Instagram en de NOS Snaplines, die ik al eerder aanhaalde op mijn blog. 

Als jongere had ik geen weet van andere opties om het nieuws te volgen dan het journaal of de krant. Zo werd ik benieuwd of de jongeren van nu enig idee hebben wat onder andere de NOS allemaal voor de jongeren in hun mars heeft.

Ik ben op bezoek gegaan bij de NOS en sprak hier Lara Ankersmit en Rob Trip, anchor van het NOS Achtuurjournaal. Zij vertelden mij meer over de aanpak van de NOS en waar zij met het lab nog tegenaan lopen. Jules van de Camp (15 jaar), een jongere die opzoek is naar zijn dagelijkse dosis actualiteiten, geeft zijn mening over de gang van zaken bij de NOS. Benieuwd? Luister dan naar het radiofragment hieronder!

Wil je meer weten over het NOS lab? Klik dan hier

En het RTL Nieuws dan?!

De grote concurrent van het NOS Journaal is het RTL Nieuws. “Het was tijd dat het NOS Journaal een concurrent kreeg. Wij hebben onze kwaliteiten, maar ook het RTL Nieuws heeft zijn kwaliteiten en van sommige kwaliteiten kunnen wij nog veel leren”, aldus Rob Trip, anchor van het Achtuurjournaal.

Dat ik het RTL Nieuws op mijn blog achterwegen laat, is niet voor niets. Het RTL Nieuws heeft namelijk nog niks wat zich richt op jongeren. Het RTL Nieuws zal zich eerst focussen op een andere doelgroep. Eind dit jaar gaan ze van start met een nieuw platform gericht op de zogenaamde millennials (18-30 jaar). Met dit platform zullen ze het meest opvallende en herkenbare uit het nieuws pikken en dit op een innovatieve manier brengen.

Het platform voor jongeren laat dus nog even op zich wachten, maar ondertussen blog ik lekker door!

One thought on “Het lab van de NOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s